Сок от ряпа и магданоз - здрави кости и бъбреци


| Прочетено Прочетено: 9060 пъти | КоменариКоментари: 0



Сок от ряпа и магданоз - здрави кости и бъбрециСок от ряпа
Нито един зеленчук не съдържа такъв голям процент калций, както листата на ряпата. Той е повече от 50% от останалите минерали  и соли в листата на ряпата, взети заедно.

Именно заради това сокът от ряпа е великолепна храна за деца и възрастни, страдащи от размекване на костите и зъбите. Смесвайки този сок с морковен и със сока на глухарчето, ще получите едно от най-ефективните средства за укрепване на зъбите и на всички костни тъкани в организма. Много високият процент магнезий в глухарчето в съчетания с калция в листата на ряпата и елементите от морковения сок придават на костите твърдост и крепкост.

Съдържанието на калий в листата на ряпата също е високо, което придава свойство да увеличава алкалността  на организма, особено ако се смеси със сок от целина и морков. Затова той се използва за понижаване на киселинността на организма. Листата на ряпата съдържат също много натрий и желязо.

Сок от магданоз
Магданозът притежава един от най-силно действащите сокове. Никога не трябва да се пие повече от 30-60 гр. на ден. Най-добре е да смесвате това количество с други сокове като морковен, спаначен или сок от целина.

Суровият магданоз е необходим за кислородния обем и за поддържане в нормално състояние функциите на надбъбречните жлези и щитовидната жлеза. Елементите, които се съдържат в сока от моркови са с такова съотношение, че да способстват за укрепване на кръвоносните съдове, особено на капилярите и артериите. Този сок е отлично средство при заболявания на полово-отделителната система и оказва много голяма помощ при камъни в бъбреците и пикочния мехур, нефрит и други бъбречни заболявания. Сокът от магданоз успешно се прилага при водянка.

Сокът от магданоз, особено в смес със сока на цвеклото и морковите, както и с сока от краставици, успешно се прилага при влошаване на менструацията. Спазми, предизвикани от менструални нарушения могат да се прекратят с редовната консумация на тези сокове.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Оригинален канадски кленов сироп Оригинален канадски кленов сироп

Екологично чист продукт. 100% гаранция за качество и произход. Директно от Канада. Клас "А" (Light)....


Цена: 40.20 лв.


Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email