Сок от грозде, боровинка и касис за здраво сърце

Коктейл от плодове за здраво сърце

Коктейл от плодови сокове - от грозде, червена боровинка и касис, може да има благотворен ефект върху сърцето, сочат резултатите от изследване, цитирани от Би Би Си.

 

Френски учени изпробвали ефекта от коктейла върху артерии у свине в лабораторна среда и установили, че той кара стените на артериите да се отпуснат.

 

Остава да се провери дали плодовите сокове подобряват състоянието на сърдечносъдовата система, отбелязват учените. Получените резултати потвърждават, че плодовете и зеленчуците намаляват риска от сърдечни болести, оповестиха от Британската фондация за сърдечносъдови заболявания.

 

"Все още обаче не можем да разберем защо някои плодове и зеленчуци са по-полезни от други, заяви диетоложката Трейси Паркър от фондацията. Дори резултатите от това изследване навеждат на мисълта, че учените не могат да обяснят каквато и да било връзка. Знаем все пак, че трябва да поглъщаме значително 
количество плодове и зеленчуци като част от балансирана диета, а консумацията на плодови сокове е подходящ начин да го правим."

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 03.09.2016|16:08
Чудесна статия, аз приемам касис по формата на хранителни добавки на Bulgaricus и съм много доволен от резултата.
1
Не е посочен 12.05.2011|11:18
Плодовете са са основен източник на витамини, минерални вещества, органични киселини и въглехидрати. Те заемат особено място в храненето на човека. Плодовете са една от групите храни признати за лидер в здравословното хранене. Колкото повече ги включваме в менюто на децата ни, толкова повече те ще ги предпочитат пред вафлите и шоколадите.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay