Полезни рецепти за плодово-зеленчукови сокове

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Полезни рецепти за плодово-зеленчукови сокове
31921

Изцеждането на плодов или зеленчуков сок е чудесен начин за сваляне на килограми или да препрограмираме тялото си на по-здравословен режим.

Ето 7 вкусни и здравословни рецепти за натурални сокове, които може да направите сами.

Дори това да е ново за вас ще се уверите,че рецептите са страхотни и полезни.

1. Това е страхотна рецепта за любителите на плодове. Най-добре се опитайте да намерите органични плодове, но ако не попаднете на такива или са прекалено скъпи, вземете каквито пресни продукти ви се намират. Комбинирайте например 1 ябълка, 10 боровинки, 10 ягоди и 8 малини и се насладете на сока веднага след изстискването. Това съчетава мощни антиоксиданти, фибри и витамини в една вкусна и плодова напитка.

2. Тази рецепта идва с любезното съдействие на доктор Андрю Уейл. Можете да познаете името му от неговата линия за грижа за кожата – Origins. Доктор Оз го нарича „бащата на алтернативната медицина”. Той създава вкусна, здравословна напитка против стареене, наречена Аnti-Aging Green Monster Drinк. Комбинирайте 1 чаша ябълков сок, 1/4 чаша сок от моркови, 1/4 чаша сок от краставици, 3/4 чаша зелев сок, 1/4 чаша органично кисело мляко и 1 чаша лед. След като смесите всичко, сложете го в блендера и готово.

3. Следващата рецепта няма да утоли напълно глада ви, но ще бъде идеална докато се храните. Съставките са полезни за кожата и действат като добавка, за да я поддържат хидратирана и за одобряване на цялостната и повърхност. Джинджифилът е полезен за храносмилателната система и е мощен имуностимулант. Освен това той има антибактериално и антиоксидантно действие. Краставиците и портокалите са с високо съдържание на витамини и хранителни вещества. Комбинирайте 2 парчета портокал и 2 краставица и малко джинджифил за по-здрава кожа.

4. Търсите рецепта, която няма да дразни чувствителния ви стомах ? Ако не понасяте сурови храни тази рецепта няма да разстрои храносмилателната ви система. Кивитата са заредени с хранителни вещества и са с предимството, че са от полза за тези с проблеми в храносмилането. Комбинирайте 1 обелени киви с малко пъпеш и 1 узрял банан.

5. Това е една от най-популярните рецепти за направата на сок и която доктор Оз разпространява. Той препоръчва приемането на богата на фибри и хранителни вещества гъста напитка за закуска, за да стартирате деня си добре. Комбинирайте 2 чаши спанак, 2 чаши сок от краставица, 1 глава целина, 2 чаена лъжичка, корен от джинджифил, 1 връзка магданоз, сок от 1 лайм и малко лимон в блендер, за да получите най-здравословната напитка някога! Препоръчва се за 3-4 порции, така че когато я приготвяте или намалете продуктите на половина или я споделете с приятел.

6. Напитка за анемия – за тези които трябва да допълнят диетата си с желязо. За тази рецепта може да използвате сокоизстисквачка или пасатор. Тази рецепта съдържа цвекло, което е богато на хранителни вещества и повишава имунитета. Необходима е една голяма небелена ябълка, която се нарязва на парчета, 1 портокал, 6-7 нарязани спаначени листа и натрошен лед. Ако използвате сокоизстисквачка добавете леда след изстискването на сока.

7. Тази рецепта е една от най-лесните и всичко, което в и е необходимо са моркови и портокали . Морковите са много полезни, защото действат против стареенето и са богати на витамини. Портокалите понижават холестерола, спомагат за предотвратяването на камъни в бъбреците и диабет и са богати на фибри. Вземете 8 добре почистени моркова и 2 големи обелени портокала и ги изстискайте.

Надявам се, че ще се насладите на тези разнообразни и полезни рецепти за изцеждане на сокове, за да поддържате фигурата и здравето си в добра форма.

Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft