ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сок от целина и сок от круши – какви са ползите?

Витамините и някои други полезни вещества в соковете могат да се използват в ролята на спомагателна терапия при някои заболявания

Сок от целина

Отличен изгарящ мазнините препарат, извежда излишната течност, освобождава червата от газовете и помага при запек. Благодарение на това му действие спомага да се премахнат няколко сантиметра от талията и да се свалят няколко килограма.

Сокът от целина спомага при зарастването на рани, с противовъзпалително действие и е полезен при простудни и възпалителни заболявания. Снема нервната възбудимост и подобрява съня: една трета чаша сок от целина вечер с лъжичка мед е отличен коктейл за здравословен сън и бодрост на сутринта.

Сок от круши

Ако сте напрегнати и подложени на депресия, при това често боледувате, сокът от сладки круши е за вас. Полезен е и за онези, които често стоят в задръстванията на мегаполисите и гълтат отработените газове от автомобилите: сокът от круши се свързва с токсините и тежките метали и ги извежда от организма. Освен това е богат на природни захари и фибри, отлично засища и е подходящ за плавно отслабване, ако замените вечерята с него. Сокът от круши се прилага при лечение на цистит и простуди, оказва противовъзпалителен и температуропонижаващ ефект.

Най-добре е да се прави сок от небелени круши, но ако произходът на плода е съмнителен, използвайте само меката част. Подобно на тиквения сок, помага в борбата с токсикозите при бременни.

Разбира се, не е възможно да се изброят всички полезни свойства на всеки плод или зеленчук, затова в избора си на фреш се ориентирайте от-собствения си вкус, комбинирайте, опитвайте и откривайте нови вкусове за себе си, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *